De Klas van Lotje

Stichting Lotje start in september 2023 de eerste editie van de Klas van Lotje: een nieuw initiatief waar dromen en kansen voor ieder kind in Den Haag centraal staan.

 

Klas van Lotje 2023/2024

Gedurende een half jaar gaan 32 kinderen van 11-12 jaar (groep 8) in de Klas van Lotje ontdekken, beleven én leren. Om de drie weken op woensdagmiddag gaat de Klas van Lotje na schooltijd op reis in- én buiten Den Haag om te ontdekken wat hun dromen, kansen en talenten zijn.

Voor de eerste editie werken wij samen met OBS de Voorsprong in de Schilderswijk.

De Lotcast – je nieuwe favoriete podcast
Een vast onderdeel in de Klas van Lotje is de enige echte ‘Lotcast’, een podcast die de kinderen zelf gaan produceren, vullen en vormgeven. Stay tuned voor de belevenissen van de Klas van Lotje via ons YouTube kanaal!

Brieven met een verhaal
Een ander speciaal onderdeel van de Klas van Lotje zijn de ‘Penvrienden van Lotje’: een groep volwassenen met een mix van achtergronden, beroepen en culturen die gekoppeld worden aan een kind uit de Klas van Lotje. Zij wisselen gedurende zes maanden brieven met elkaar uit over de ontdekkingen, belevenissen en dromen van de kinderen én de Penvrienden!

Stichting Lotje start de Klas van Lotje in Den Haag om naast de 20 Kasten van Lotje, nu ook actief bij te dragen aan kansengelijkheid en talentontwikkeling van kinderen.

Dankzij de opbrengst van het Ondernemersgala Den Haag, waar Stichting Lotje dit jaar één van de goede doelen was, kunnen wij dit nieuwe initiatief een vliegende start geven.

Wij werken graag nauw samen met fondsen, bedrijven en particulieren. Wil jij als bedrijf of organisatie bijdragen aan de Klas van Lotje? We drinken graag een kop koffie om de mogelijkheden te bespreken.

Voor meer informatie, neem contact op met Eric Beugelsdijk, manager Stichting Lotje, via info@stichtinglotje.nl of 06 15 14 97 57.