Janneke

In 2011 werden wij ouders van een dochter en in 2013 kwam er nog een dochter bij. Lekker druk, gezellig, alles liep en loopt zoals het hoort. Toch zag en hoorde ik ook de verhalen van gezinnen die het door omstandigheden (tijdelijk) niet zo makkelijk hadden. Soms door verkeerde keuzes maar ook door domme pech… het kan ons allemaal overkomen dat je er plotseling financieel slecht voor komt te staan.  Gelukkig hebben de meeste mensen een omgeving en/of familie waar je op terug kunt vallen. Maar, wat als je die niet hebt…. 
Via via zag ik een bericht voorbij komen op Facebook van Stichting Lotje. Het idee van delen/spreiden van welvaart sloot hier helemaal bij aan. Ik ben stichting Lotje gaan volgen. Het feit dat de stichting er is voor de kinderen in het gezin dat (tijdelijk) in moeilijke omstandigheden verkeert, sprak mij aan. En fijn dat er door de route langs de informele zorg en het laagdrempelige karakter geen kinderen worden uitgesloten die qua andere voorzieningen net tussen het wal en het schip vallen.
Toen er een oproep voor vrijwilliger langskwam hoefde ik dan ook niet lang na te denken. Naast mijn werk als logopedist in de ouderenzorg dacht ik, nu de kinderen wat groter zijn, heb ik voor dit doel best wat tijd over!