De Bus van Lotje

Stap in de Bus van Lotje en reis mee naar een toekomst vol dromen en mogelijkheden!

 

De reis van Lotje

Het verhaal van Stichting Lotje begon in 2012 met een krachtig burgerinitiatief van de ouders van Lotje (Charlotte). Wat begon als een klein gebaar van verbinding en activatie, groeide uit tot een stichting die een blijvende impact maakt in de levens van kinderen in Den Haag. De paarse Kasten van Lotje zijn inmiddels een bekend gezicht in alle stadsdelen van Den Haag. Met de Kasten maakt Lotje het mogelijk dat gezinnen die het minder hebben, op een veilige en laagdrempelige manier toegang hebben tot goede tweedehands kleding, schoenen en klein speelgoed. Lotje stimuleert een circulaire economie en verbindt de wijken en buurten van Den Haag. Sinds 2023 zet Lotje zich actief in voor kansengelijkheid onder kinderen in de leeftijd van 11-12 jaar. Met de Klas van Lotje biedt Lotje een gevarieerd programma van activiteiten die in het teken staan van ontdekken, beleven en leren wat jouw dromen en talenten zijn.

De bus van Lotje: een rijdend verhaal

In 2024 is de Bus van Lotje ontstaan door een duurzame samenwerking tussen Lotje en Van Heugten Tours. Met de Bus van Lotje gaan we nog een stap verder. Door deze touringcar te huren, draag je direct bij aan onze missie. De social fee die je betaalt, maakt jouw busrit niet alleen een vervoersmiddel, maar een ‘sociaal retourtje’. Jouw sociale bijdrage ondersteunt Lotje’s activiteiten en projecten tegen kinderarmoede en voor meer kansengelijkheid in Den Haag. Tegelijkertijd draag je bij aan de Sustainable Development Goals (SDG’s), want Lotje meet jaarlijks haar impact en maatschappelijke waarde. Dit biedt bedrijven een waardevolle meerwaarde voor hun MVO-beleid of SROI.

Doe mee en maak het verschil

Meer weten over de (sponsor) mogelijkheden van de Bus van Lotje? Samen zorgen we ervoor dat geen enkel kind in Den Haag in armoede hoeft te leven en dat ieder kind gelijke kansen krijgt om zich te ontwikkelen.

Stap in de Bus van Lotje en reis mee naar een toekomst vol dromen en mogelijkheden!

Neem contact op met Chris van Marrelo via chris@stichtinglotje.nl