Suikerfeest bij Jumbo Laak: Een Ochtend Vol Verbinding en Lekkernijen

Suikerfeest bij Jumbo Laak: Een Ochtend Vol Verbinding en Lekkernijen

Op een stralende ochtend kwamen bijna 100 leerlingen van de groepen 7 en 8 uit de wijken Laakkwartier en Benoordenhout samen in het magazijn van Jumbo Laak voor een bijzonder Suikerfeest. Dit evenement, georganiseerd met het doel verbinding te bevorderen, toonde aan dat kinderen ongekende verbinders kunnen zijn.

De dag begon met een hartelijke welkomsttoespraak door Ilias en Else, die de leerlingen van De Ontmoeting en De Oranje-Nassauschool verwelkomden. Vervolgens werd de kennis van de kinderen over de Ramadan en het Suikerfeest op de proef gesteld in een interactieve quiz. De antwoorden toonden aan hoeveel de kinderen al wisten over deze belangrijke periode van bezinning en feest.

Na de quiz was het tijd voor de culinaire hoogtepunten van het Suikerfeest. De leerlingen maakten kennis met een scala aan traditionele hapjes zoals Msemen, Barrir, Kip Briwat, Vis Briwat, Safnez (Marokkaanse donuts), Baklava, Hatita, kipbroodjes en Ga3sha, gevolgd door popcorn en suikerspin als zoete afsluiters. Dit culinaire avontuur benadrukte de betekenis van het Suikerfeest: samen eten schept een band.

De interactie tussen de kinderen uit de verschillende wijken verbeterde zichtbaar gedurende de ochtend. De gemakkelijke gesprekken en lachende gezichten toonden aan dat eten en gezamenlijke activiteiten een universele taal vormen die harten verbindt.

Dit evenement was mogelijk gemaakt door de gulle bijdragen van Jumbo Laak, Hogenhouck M&A, de gemeente Den Haag, en een bijzondere videoboodschap van Kürsad Sürmeli, de aanvoerder van ADO Den Haag, die de kinderen extra motiveerde.

Ander Stichting Lotje nieuws