Klas van Lotje: Een schooljaar vol ontdekking en dromen

Klas van Lotje: Een schooljaar vol ontdekking en dromen

Inzetten op kansengelijkheid is een missie waar Lotje zich dit sinds 2023 vol passie op heeft gericht. Met de Klas van Lotje bieden we kinderen uit Den Haag perspectief op een stralende toekomst. Onze reis begon bij OBS De Voorsprong met een reeks van zeven activiteiten, waarbij ontdekken, beleven en leren centraal stonden. Gedurende een half jaar hebben kids  brieven uitgewisseld met een eigen penvriend om dromen over de toekomst te delen.

 De Klas van Lotje is voor ons een nieuwe innovatieve pijler rondom kansengelijkheid. De lessen gaan we gebruiken om nog meer kinderen in Den Haag te helpen aan een betere kans op een succesvolle toekomst. De eerste editie is feestelijk afgesloten in bijzijn van Wethouder

Marielle Vavier. Zij sprak de Klas van Lotje toe en reikte voor alle kinderen het Diploma van Lotje uit. Het was een ontroerend moment toen de Klas een symbolische rugzak vol dromen overhandigde aan de wethouder. Na het officiële gedeelte konden de kids hun penvrienden in levenden lijve ontmoeten.

Bekijk de video voor een sfeerimpressie van deze onvergetelijke dag en luister naar het nummer op Spotify om de dromen van de kinderen met ons te delen. Hoe help jij Lotje? Kijk op https://www.stichtinglotje.nl/watdoejij.

Ander Stichting Lotje nieuws