“Het is fijn om korte lijntjes te hebben”

“Het is fijn om korte lijntjes te hebben”

Stichting Lotje ontvangt jaarlijks 50-60 speciale aanvragen van Haagse hulpverleners. Zo ook van Kali van Vliet, gezinscoach Centrum Jeugd en Gezin, JMO – Stadsdeel Escamp. Wij vroegen Kali naar haar ervaring met Stichting Lotje.

Op welke manier heb jij Stichting Lotje ingezet?
Ik heb Stichting Lotje meerdere keren ingezet. Ik heb om een salontafel voor een alleenstaande moeder met twee jonge kindjes gevraagd. Daarnaast heb ik Stichting Lotje ingezet om voor een jongen van 4 jaar een nieuw bed te realiseren. Dit ging allemaal erg snel, moeder had zelfs de keuze uit meerdere bedden. Ik heb Stichting Lotje ook een keer benaderd voor kleding en speelgoed voor meerdere kinderen uit één gezin.

Wat trof je aan bij het gezin? Was er iets wat jou verbaasde of verraste?
Ik verbaas me keer op keer hoe erg de hulp van Stichting Lotje nodig is. De noodzaak voor deze stichting is erg hoog. Ik heb deze gezinnen echt gered met de spullen van Stichting Lotje. Moeder en kinderen waren keer op keer dolblij met de spullen die beschikbaar werden gesteld.

Wat is jouw ervaring met de samenwerking, bijvoorbeeld met vrijwilligers?
Ik ben super tevreden met de samenwerking. Het is fijn om korte lijntjes te hebben en er wordt snel actie ondernomen. Als iets beschikbaar is krijg ik dat snel te horen en ook als iets er op dit moment niet is. Er wordt ook meegedacht aan wat moeder wellicht nog meer nodig heeft en hoe we dit kunnen realiseren.

Hoe ken je de stichting?
Ik ken de Stichting door collega’s bij het Centrum voor Jeugd en Gezin.

Wat vind je belangrijk aan het werk van Stichting Lotje?
Ik vind het belangrijk dat zij zichtbaar zijn voor mensen. Hulpverleners en ouders zelf moeten van het bestaan afweten. Alleen zo kunnen zij ook hulp vragen wanneer dit nodig is.

Zie je ook zaken waar mensen nog iets van kunnen leren? 
Het is belangrijk dat wij burgers voor elkaar klaar staan. Wat wij niet meer nodig hebben kan een ander heel blij maken. Ik zet de kleding en schoenen die mijn zoon niet meer past, ook altijd bij de Kast van Lotje bij ons op kantoor neer waarmee ik andere kinderen hoop blij te maken.

Wat hoop je voor de toekomst?
Ik hoop dat jullie nog lang blijven bestaan en erg veel gezinnen mogen helpen.

Ken jij ook gezinnen die extra steun nodig hebben? Neem dan contact met ons op via info@stichtinglotje.nl

Ander Stichting Lotje nieuws