“Zo krijgt kleding nog een mooi tweede leven”

“Zo krijgt kleding nog een mooi tweede leven”

Mark en Willemijn van Kan zijn sinds een aantal jaar vaste donateurs van Stichting Lotje. Wij vroegen het echtpaar wat hen drijft.

Op welke manier steunen jullie Stichting Lotje?
Mark: “Met een vaste jaarlijkse financiële bijdrage, daarnaast proberen wij vaak bij onszelf en in ons netwerk op zoek te gaan naar spullen die gevraagd worden, zo hebben wij al eens een gezin blij gemaakt met een slaapbank en stepjes voor de kids. Kleding of schoenen die onze kinderen maar kort hebben gedragen en dus nog mooi zijn, gaan ook naar Stichting Lotje.”

Willemijn: “Ik ben bezig met het opzetten van o.a. yogalessen voor het goede doel en een zangcirkel op donatiebasis voor Stichting Lotje, ik hoop nog meer van deze events te kunnen organiseren.”

Waar kennen jullie Stichting Lotje van?
Via social media en uit ons netwerk

Wat spreekt jullie aan bij de stichting?
Willemijn: “De lokale hulp voor kinderen en dat de spullen echt (soms zelf direct) bij de hulpbehoevende aankomt. De kasten vinden wij ook heel fijn, zo krijgt kleding nog een mooi tweede leven. Het zelf brengen van de kleding of goederen brengt weer verbinding met anderen.”

Er zijn tig goede doelen, op welke punten springt Stichting Lotje er voor jullie uit?
Mark: “De doelstelling om kinderen te helpen op lokaal niveau. De transparantie over het gebruik van de binnengekomen (financiële) middelen, maar wij waarderen ook zeker hun inzet om spullen her te gebruiken.”
Willemijn: “En de persoonlijke betrokkenheid, na een aantal jaar op deze manier betrokken te zijn geweest bij Stichting Lotje hebben wij gemerkt dat het team zich met hart en ziel inzet voor de kinderen.”

Wat hopen jullie met de steun te bereiken?
Wij hopen bij te kunnen dragen aan een fijne jeugd van kinderen in en rondom Den Haag, die om wat voor reden dan ook de steun van Stichting Lotje kunnen gebruiken. 

Wil jij ons ook steunen met een jaarlijkse bijdrage, adopteer dan voor 5 jaar een kast van Lotje! Stuur een email naar info@stichtinglotje.nl om de mogelijkheden te bespreken.

Ander Stichting Lotje nieuws

Nieuwe manager Stichting Lotje

Nieuwe manager Stichting Lotje

Eric Beugelsdijk start per 1 juli als nieuwe manager van Stichting Lotje. Hij volgt Kiki Vikdazir en Marina Sneijders op die de afgelopen jaren met veel plezier en enthousiasme voor Stichting Lotje...

“Het is fijn om korte lijntjes te hebben”

“Het is fijn om korte lijntjes te hebben”

Stichting Lotje ontvangt jaarlijks 50-60 speciale aanvragen van Haagse hulpverleners. Zo ook van Kali van Vliet, gezinscoach Centrum Jeugd en Gezin, JMO – Stadsdeel Escamp. Wij vroegen Kali naar...

Vier keer 50 jaar!

Vier keer 50 jaar!

Eind mei kregen wij deze email:“Wij (Jorden, Paul, Eric en Michiel) zijn een Haagse vriendengroep en kennen elkaar al bijna 30 jaar, en we zijn dit jaar allemaal 50 geworden. We wilden dit graag...