Family Fun dagen voor het hele gezin met Hijs Hokij

Family Fun dagen voor het hele gezin met Hijs Hokij

De Haagse ijshockeyclub Hijs Hokij is donateur van Stichting Lotje en organiseert dit jaar zogenaamde family fun dagen voor gezinnen die het financieel moeilijk hebben. We spraken met Jacqueline Stolze en Wendy Ros, beiden actief betrokken bij Hijs Hokij, over hun samenwerking met Lotje.

Hoe zijn jullie op het idee gekomen om Stichting Lotje te helpen?
Jacqueline: “Bij elke thuiswedstrijd wordt er na de wedstrijd een man of the match gekozen en die krijgt een tegoedbon van een pannenkoekenrestaurant in Scheveningen. In november vorig jaar werd ik gebeld door Wendy, de vrouw van de captain van het team.”

Wendy: “Ik had elke keer bij de uitreiking van de man of the match een beetje gemengde gevoelens. Onze kinderen die alles maar gewoon vinden en alles krijgen terwijl er ook genoeg kinderen in de regio zijn waarvan de ouders geen geld hebben om een lekkere pannenkoek te gaan eten of om überhaupt iets te kunnen doen met hun kinderen. Het was bijna december en ik vroeg aan Jacqueline of we niet iets konden organiseren voor gezinnen in armoede in Den Haag en of zij mij daarbij zou willen helpen. Ik wist dat Jacqueline ervaring had met het organiseren van liefdadigheidsprojecten voor kinderen in Riga, Letland.”

Jacqueline: “Daar hoefde ik niet lang over na te denken, alleen had ik wel een wens. Ik wilde namelijk, als het bedrag wat we zouden ophalen het toe zou laten, een leuke dag voor deze gezinnen gaan organiseren en niet zomaar geld geven of spullen kopen. Dit vanwege mijn positieve ervaringen met de dagjes uit in Riga. Wendy kwam met Stichting Lotje. Na de site bekeken te hebben dacht ik: Dit is precies wat we zoeken. Gezinnen in armoede in de Haagse regio. Na wat brainstormen hebben we besloten de vrouwen van de assistent-captains ook te vragen om ons te willen helpen: Robin en Tara. We hebben een aantal acties voor de maand december opgezet. Een crowdfunding, 2x een loterij tijdens een wedstrijd, met als hoofdprijs een gesigneerd shirt. En we hebben een vijftal (aan ons geschonken) shirts per opbod verkocht na afloop van een wedstrijd. Een mega succes!”

Waar kennen jullie Stichting Lotje van?
Wendy: “Via een kennis die een Kast van Lotje heeft. Daar breng ik de kleding en schoenen van de kinderen. Zij vertelde mij over hoe erg de armoede in onze stad wel niet is en dat het vaak achter de voordeur is zonder dat iemand er van weet. Als moeder deed mij dat veel. Ik heb toen contact gezocht met Kiki, de manager van Lotje, en al brainstormend hebben we uiteindelijk besloten family fun dagen te gaan organiseren. Dus niet alleen voor de kinderen, maar voor het hele gezin. Hoe mooi is het dat wij de kans krijgen om hele gezinnen mooie herinneringen te laten maken? En door het grote succes van onze acties komen er dit jaar 3 family fun dagen. Afgelopen 1 maart gingen er in totaal 120 kinderen en ouders schaatsen, klimmen, lasergamen en eten in de Uithof. Op 9 september staat er Legoland&Sea Life en pannenkoeken eten bij Oma Toos op de planning en op 17 oktober gaan er bijna 60 kinderen en ouders een dagje naar Drievliet.”

Er zijn heel veel goede doelen in Den Haag, op welke punten springt Stichting Lotje er voor jullie uit?
Wendy: “Dat jullie voorbij die voordeur komen en vooral gericht zijn op de kinderen in onze eigen regio. Een kind kan niets doen aan de financiële situatie van de ouders. Jullie maken door de manier waarop jullie steunen de drempel lager voor degenen die de steun nodig hebben. Vaak komt er namelijk ook een stuk schaamte bij kijken.”

Wat hopen jullie met de steun te bereiken?
Jacqueline: “Heel veel blije gezichten! En dat wij, ook als is het maar voor even, de ouders hun zorgen kunnen laten vergeten en dat de gezinnen hele mooie herinneringen mogen maken met elkaar.”

Wij zijn Hijs Hokij enorm dankbaar voor hun steun!

Wil jij met jouw club of vereniging ook kinderen en hun ouders een leuke dag bezorgen of op een andere manier kinderen in nood in Den Haag helpen? Neem dan contact met ons op via info@stichtinglotje.nl.

Ander Stichting Lotje nieuws