Kast van Lotje bij Stichting Noodopvang

Kast van Lotje bij Stichting Noodopvang

Op maandag 22 augustus opende burgemeester Jan van Zanen een kast van Lotje bij Stichting Noodopvang Haaglanden aan het Westeinde. Met de komst van de kast van Lotje hopen de samenwerkende partijen nog meer praktische hulp te kunnen bieden aan cliënten van de Noodopvang en hulpbehoevenden in de wijk. Via de kast kunnen gezinnen in nood van kinderkleding en kinderschoenen worden voorzien. Burgemeester van Zanen: “Ik wens iedereen succes met dit mooie initiatief en hoop dat er veel mensen mee geholpen worden. Liever nog dat deze hulp helemaal niet nodig is, maar helaas is dat niet de werkelijkheid.”

Stichting Noodopvang Haaglanden voert de huisvesting van (deel)gezinnen uit, die door de gemeente Den Haag op grond van de verordening Noodopvang worden geplaatst. De officiële opening door de burgemeester werd bijgewoond door Kiki Vikdazir, Lucas Hendrikse en Angelique van Tintelen van Stichting Lotje, Nathalie Aalbregt van Stichting Noodopvang Haaglanden en Kamiel Schreiner met Hans Bergwerff van Stichting Universitas, de stichting die deze kast van Lotje heeft geadopteerd. Stichting Universitas richt zich op het steunen van veelal meerjarige, substantiële projecten van goededoelenorganisaties (GDO’s) die binnen hun doelstellingen passen: de ontwikkeling van iets wat er nog niet was en waardoor een substantiële donatie bijdraagt aan een betere toekomst.

Wij zijn beide stichtingen heel dankbaar voor deze mooie nieuwe samenwerking!

Heb jij nog goede kinderkleding nodig of over? Ga naar een kast bij jou in de buurt, kijk op onze website voor de locaties.

DEN HAAG – Burgemeester opent een kastje van Lotje op het Westeinde 28. Mensen met een laag inkomen kunnen hier gratis kleding en andere benodigdheden krijgen voor kinderen tot 17 jaar. FOTO EN COPYRIGHT GEMEENTE DEN HAAG/HENRIETTE GUEST

Ander Stichting Lotje nieuws

Family Fun dagen voor het hele gezin met Hijs Hokij

Family Fun dagen voor het hele gezin met Hijs Hokij

De Haagse ijshockeyclub Hijs Hokij is donateur van Stichting Lotje en organiseert dit jaar zogenaamde family fun dagen voor gezinnen die het financieel moeilijk hebben. We spraken met Jacqueline...

Marianne en Rens zetten zich in voor Bouwlust

Marianne en Rens zetten zich in voor Bouwlust

In de Haagse wijk Bouwlust is Allekanten te vinden; een werkbedrijf en ontmoetingsplek voor bewoners van de wijk. “Iedereen kan zich hier op allerlei verschillende manieren ontwikkelen”, zegt Rens...