“Heel veel blije gezichtjes!”

“Heel veel blije gezichtjes!”

Op dinsdag 9 augustus organiseerde Wijkz Haags Hopje Cantateplein in Loosduinen voor kinderen uit de wijk een dagje naar Drievliet, financieel mogelijk gemaakt door Stichting Lotje. Mede-organisator Mirella Segon Gijben, medewerker beheer van het Eiland/Hopje, ging mee en doet verslag:

“De voorbereidingen waren in volle gang en de kinderen konden niet stoppen met praten over Drievliet. Waar ga jij in? Met wie zullen we in het groepje komen? Er was al heel wat voorpret!

En toen was het zover!
De begeleiders verzamelden om 8 uur om onder het genot van een kopje koffie de dag nog eens goed door te spreken, wie is waar verantwoordelijk voor etc. De kinderen volgden niet veel later want ze konden natuurlijk niet wachten!

Rond 9 uur liepen we met 50 man (kids en begeleiding) naar de tramhalte lopen, na onze tramrit kwamen we aan bij Drievliet. De kaartjes waren gereserveerd dus we konden lekker snel doorlopen naar een plekje met picknickbanken.
Iedereen kon daar zijn tas laten staan onder toezicht van één van de begeleiders.
De oudere kinderen, die alleen door het park mochten lopen, zetten hun tas neer en vlogen weg naar de verschillende attracties. Daarna vertrokken de groepjes naar het park. Zo af en toe kwamen ze elkaar tegen en was dit een feest van herkenning.

Om 13 uur kwamen we samen bij de picknickbanken om gezamenlijk te eten, de kinderen kregen een patatje met snack en een pakje drinken. Aan tafel kwamen de verhalen van het eerste gedeelte van de dag en werd er besproken waar ze na het eten allemaal heen zouden gaan. Na het eten snel weer het park in en genieten.

Om 17 uur hadden we afgesproken weer te verzamelen bij de picknickbanken. Allemaal nog een ijsje en dan richting tram.
Alle ouders via de app informeren dat we op de terugreis zijn. Na een luidruchtige terugreis met veel verhalen en vermoeide kinderen kwamen we aan bij het wijkcentrum/Haags hopje. Daar stonden de ouders al op de kinderen te wachten en kwam er een einde aan een mooie, gezellige en plezierige dag waar nog lang over gesproken gaat worden.

Met dank aan Stichting Lotje voor deze beleving en heel veel blije gezichtjes!”

Wil jij dit ook voor kinderen in jouw wijk organiseren of wil jij helpen dit mogelijk te maken? Neem dan contact met ons op via info@stichtinglotje.nl.

Ander Stichting Lotje nieuws