‘Dankzij nieuwe meubels heb ik ruimte in mijn hoofd’

‘Dankzij nieuwe meubels heb ik ruimte in mijn hoofd’

Suzanne* is een alleenstaande moeder met vier kinderen. Ze werkt 32 uur per week. De komende maanden zit ze nog in de schuldsanering. Een van haar kinderen heeft een ontwikkelingsstoornis. Dat maakt het lastig om elkaar goed te begrijpen. 

In haar huis was het rommelig, vertelt Suzanne. “Overal lagen spullen. Niks was terug te vinden. En daarom voelde ik mij ook warrig in mijn hoofd. Het overzicht was weg.”

“Als dat langer duurt, kom je nergens meer aan toe. Je krijgt zelf ook een kort lontje, je bent lichtgeraakt.”

Al haar geld gaat op aan boodschappen, kleding en andere belangrijke spullen. Voor meubels is volgens Suzanne geen ruimte. En zonder dat overzicht in huis, is het runnen van een huishouden met kinderen zwaar. 

Via de hulpverlening kreeg Stichting Lotje een aanvraag voor kasten en bureaus. 

“Sinds vorige week hebben de kinderen nu allemaal een kast voor hun spullen en een bureau om huiswerk aan te maken. Ze zijn er zelf ook blij mee.” 

Suzanne moet de kinderen nu leren de kast ook echt te gebruiken. Ze is blij met alle hulp. 

“De vrijwilligers van Stichting Lotje zijn heel aardig. Ze zijn behulpzaam en denken mee. Ik mocht kiezen uit meubels, omdat er meerdere exemplaren werden aangeboden. Zo kon ik zelf kijken welk meubel het beste in ons huis past.”

Het is fijn dat er hulp is voor mensen met beperkte middelen, zegt Suzanne. “Het heeft mij erg geholpen. Dankzij de meubels heb ik nu meer mentale rust.”

Ben jij een hulpverlener en ken jij een gezin dat ook onze hulp kan gebruiken? Neem dan contact met ons op via info@stichtinglotje.nl

*Suzanne is niet de echte naam. Vanwege privacyredenen wil zij haar naam liever niet noemen. 

Ander Stichting Lotje nieuws

Nieuwe manager Stichting Lotje

Nieuwe manager Stichting Lotje

Eric Beugelsdijk start per 1 juli als nieuwe manager van Stichting Lotje. Hij volgt Kiki Vikdazir en Marina Sneijders op die de afgelopen jaren met veel plezier en enthousiasme voor Stichting Lotje...

“Het is fijn om korte lijntjes te hebben”

“Het is fijn om korte lijntjes te hebben”

Stichting Lotje ontvangt jaarlijks 50-60 speciale aanvragen van Haagse hulpverleners. Zo ook van Kali van Vliet, gezinscoach Centrum Jeugd en Gezin, JMO – Stadsdeel Escamp. Wij vroegen Kali naar...

Vier keer 50 jaar!

Vier keer 50 jaar!

Eind mei kregen wij deze email:“Wij (Jorden, Paul, Eric en Michiel) zijn een Haagse vriendengroep en kennen elkaar al bijna 30 jaar, en we zijn dit jaar allemaal 50 geworden. We wilden dit graag...