‘Dankzij nieuwe meubels heb ik ruimte in mijn hoofd’

‘Dankzij nieuwe meubels heb ik ruimte in mijn hoofd’

Suzanne* is een alleenstaande moeder met vier kinderen. Ze werkt 32 uur per week. De komende maanden zit ze nog in de schuldsanering. Een van haar kinderen heeft een ontwikkelingsstoornis. Dat maakt het lastig om elkaar goed te begrijpen. 

In haar huis was het rommelig, vertelt Suzanne. “Overal lagen spullen. Niks was terug te vinden. En daarom voelde ik mij ook warrig in mijn hoofd. Het overzicht was weg.”

“Als dat langer duurt, kom je nergens meer aan toe. Je krijgt zelf ook een kort lontje, je bent lichtgeraakt.”

Al haar geld gaat op aan boodschappen, kleding en andere belangrijke spullen. Voor meubels is volgens Suzanne geen ruimte. En zonder dat overzicht in huis, is het runnen van een huishouden met kinderen zwaar. 

Via de hulpverlening kreeg Stichting Lotje een aanvraag voor kasten en bureaus. 

“Sinds vorige week hebben de kinderen nu allemaal een kast voor hun spullen en een bureau om huiswerk aan te maken. Ze zijn er zelf ook blij mee.” 

Suzanne moet de kinderen nu leren de kast ook echt te gebruiken. Ze is blij met alle hulp. 

“De vrijwilligers van Stichting Lotje zijn heel aardig. Ze zijn behulpzaam en denken mee. Ik mocht kiezen uit meubels, omdat er meerdere exemplaren werden aangeboden. Zo kon ik zelf kijken welk meubel het beste in ons huis past.”

Het is fijn dat er hulp is voor mensen met beperkte middelen, zegt Suzanne. “Het heeft mij erg geholpen. Dankzij de meubels heb ik nu meer mentale rust.”

Ben jij een hulpverlener en ken jij een gezin dat ook onze hulp kan gebruiken? Neem dan contact met ons op via info@stichtinglotje.nl

*Suzanne is niet de echte naam. Vanwege privacyredenen wil zij haar naam liever niet noemen. 

Ander Stichting Lotje nieuws

Family Fun dagen voor het hele gezin met Hijs Hokij

Family Fun dagen voor het hele gezin met Hijs Hokij

De Haagse ijshockeyclub Hijs Hokij is donateur van Stichting Lotje en organiseert dit jaar zogenaamde family fun dagen voor gezinnen die het financieel moeilijk hebben. We spraken met Jacqueline...

Marianne en Rens zetten zich in voor Bouwlust

Marianne en Rens zetten zich in voor Bouwlust

In de Haagse wijk Bouwlust is Allekanten te vinden; een werkbedrijf en ontmoetingsplek voor bewoners van de wijk. “Iedereen kan zich hier op allerlei verschillende manieren ontwikkelen”, zegt Rens...