“Geen poppen, geen bal, helemaal niks”

“Geen poppen, geen bal, helemaal niks”

Tijdens een huisbezoek bij een gezin uit Eritrea viel het jeugdverpleegkundige Melanie direct op dat er bijna geen meubels stonden. De kamers zagen er leeg uit. Ze miste een bed voor de kinderen. En nergens zag ze speelgoed liggen. 

“Je verwacht natuurlijk speelgoed in een huis waar kinderen wonen. Hier wonen kinderen van 2 en 5 jaar, maar er was niks om mee te spelen. Geen poppen, geen blokken, geen bal, geen tekenspullen, helemaal niks.”

Melanie kende Stichting Lotje al wel van de Kasten, waar kleding in ligt voor kinderen die het goed kunnen gebruiken. Ze wist niet dat hulpverleners ook speciale aanvragen kunnen doen via de site van Stichting Lotje. 

“Ik haal wel eens kleding uit de Kast als het nodig is voor een gezin. De receptioniste van ons centrum tipte mij om een aanvraag te doen voor het gezin uit Eritrea. In het netwerk van Stichting Lotje waren toevallig al kinderbedjes aangeboden, die kwamen hier heel goed van pas.”

Binnen een week zijn bedden geleverd, met nieuwe matrassen. Een vrijwilliger van Stichting Lotje bracht diezelfde week ook een vrolijke tweedehands kinderkast met puzzels, boekjes,  tekenspullen en waterverf. 

Vooral de toegankelijkheid van Stichting Lotje vindt Melanie fijn. “Het is fijn dat deze stichting er is. Het is heel makkelijk te bereiken. Je krijgt snel respons.”

Het gezin was heel blij met de meubels en het speelgoed, vertelt Melanie. “Ze hadden het totaal niet verwacht. In het gezin is geen geld voor meubels of speelgoed. Nu hebben de kinderen ook een eigen bed.”

Ben jij ook een zorgprofessional of een sleutelpersoon bij een van onze kasten en ken jij mensen die praktische hulp nodig hebben? Neem dan contact met ons op via info@stichtinglotje.nl of vul het aanvraagformulier in op onze website.

Ander Stichting Lotje nieuws