Deborah is blij en dankbaar met hulp van Stichting Lotje

Deborah is blij en dankbaar met hulp van Stichting Lotje

De Haagse Deborah leeft met haar vijf kinderen al jaren in de bijstand. Twee van haar kinderen hebben een ontwikkelingsachterstand. “Het gaat heel goed in mijn gezin, ze doen het allemaal goed op school. Maar ik ben wel heel veel aan het zorgen.” Via Stichting Lotje kreeg Deborah bedden en schone matrassen voor haar kinderen.

“De gezinscoach zag hun bedden en dacht: dit kan niet meer. De bedjes waren te klein en de matrassen waren vies. Zij heeft toen een aanvraag bij Stichting Lotje gedaan. We zijn nog steeds heel blij met de spullen.” De vader van de kinderen komt langs om te helpen. Via de gemeente is ook hulp geregeld. En Deborah krijgt veel steun van de gezinscoach, legt ze uit. Toch is de hulp van Stichting Lotje volgens haar heel belangrijk. “Ik kan mijn boodschappen doen, maar voor spullen is hier gewoon geen geld. Ik ben blij dat er dan organisaties zijn waar je terecht kan. Ik schaam mij totaal niet voor de hulp die ik krijg. Ik ben gewoon heel erg blij en dankbaar.”

Via ouders van klasgenoten krijgt Deborah soms kleding voor haar kinderen aangeboden. “Alles wat daarvan mooi blijft, geef ik uiteindelijk weer mee voor de Kasten van Lotje, zodat andere kinderen daar ook weer plezier van hebben.”

Werk jij als gezinscoach, docent, buurtwerker, etc en ken jij iemand die ook hulp van Lotje kan gebruiken, vul dan hier het aanvraagformulier in.

Ander Stichting Lotje nieuws

Kast van Lotje bij Stichting Noodopvang

Kast van Lotje bij Stichting Noodopvang

Op maandag 22 augustus opende burgemeester Jan van Zanen een kast van Lotje bij Stichting Noodopvang Haaglanden aan het Westeinde. Met de komst van de kast van Lotje hopen de samenwerkende partijen...

‘Ook wij willen er voor alle kinderen zijn’

‘Ook wij willen er voor alle kinderen zijn’

Onlangs heeft Stichting Kinderopvang 2Samen een Kast van Lotje geadopteerd. Deze kast staat in het Centrum van Jeugd en Gezin in het Wateringse Veld. Met de adoptie van een kast steunt 2Samen het...