Deborah is blij en dankbaar met hulp van Stichting Lotje

Deborah is blij en dankbaar met hulp van Stichting Lotje

De Haagse Deborah leeft met haar vijf kinderen al jaren in de bijstand. Twee van haar kinderen hebben een ontwikkelingsachterstand. “Het gaat heel goed in mijn gezin, ze doen het allemaal goed op school. Maar ik ben wel heel veel aan het zorgen.” Via Stichting Lotje kreeg Deborah bedden en schone matrassen voor haar kinderen.

“De gezinscoach zag hun bedden en dacht: dit kan niet meer. De bedjes waren te klein en de matrassen waren vies. Zij heeft toen een aanvraag bij Stichting Lotje gedaan. We zijn nog steeds heel blij met de spullen.” De vader van de kinderen komt langs om te helpen. Via de gemeente is ook hulp geregeld. En Deborah krijgt veel steun van de gezinscoach, legt ze uit. Toch is de hulp van Stichting Lotje volgens haar heel belangrijk. “Ik kan mijn boodschappen doen, maar voor spullen is hier gewoon geen geld. Ik ben blij dat er dan organisaties zijn waar je terecht kan. Ik schaam mij totaal niet voor de hulp die ik krijg. Ik ben gewoon heel erg blij en dankbaar.”

Via ouders van klasgenoten krijgt Deborah soms kleding voor haar kinderen aangeboden. “Alles wat daarvan mooi blijft, geef ik uiteindelijk weer mee voor de Kasten van Lotje, zodat andere kinderen daar ook weer plezier van hebben.”

Werk jij als gezinscoach, docent, buurtwerker, etc en ken jij iemand die ook hulp van Lotje kan gebruiken, vul dan hier het aanvraagformulier in.

Ander Stichting Lotje nieuws

Open Dag van Lotje – 28 februari

Open Dag van Lotje – 28 februari

We nodigen jullie van harte uit voor de feestelijke OPEN DAG VAN LOTJE in Amare op woensdag 28 februari. Iedereen is welkom vanaf 9:30 uur om Amare te verkennen en Lotje's activiteiten in de stad te...

Nieuwe manager Stichting Lotje

Nieuwe manager Stichting Lotje

Eric Beugelsdijk start per 1 juli als nieuwe manager van Stichting Lotje. Hij volgt Kiki Vikdazir en Marina Sneijders op die de afgelopen jaren met veel plezier en enthousiasme voor Stichting Lotje...

“Het is fijn om korte lijntjes te hebben”

“Het is fijn om korte lijntjes te hebben”

Stichting Lotje ontvangt jaarlijks 50-60 speciale aanvragen van Haagse hulpverleners. Zo ook van Kali van Vliet, gezinscoach Centrum Jeugd en Gezin, JMO – Stadsdeel Escamp. Wij vroegen Kali naar...