Vier nieuwe vrijwilligers

Vier nieuwe vrijwilligers

Onlangs zijn er vier nieuwe vrijwilligers gestart bij Stichting Lotje, welkom bij de club! Marieke, Marianne en Elsien beheren ieder een Kast van Lotje en Simone is verantwoordelijk voor de afhandeling van de speciale hulpvragen. Hieronder stellen ze zich aan jullie voor:

Marieke

Ik ben Marieke Veelders, 45 jaar en woon samen met mijn gezin in Den Haag. Vanuit mijn werk bij het ministerie van Justitie en Veiligheid hoor ik over en zie ik schrijnende situaties. Dat zette mij aan het denken; wat kan ik daar zelf aan doen? Ook als ik zie hoe goed mijn zoontje Boris het heeft. Dat gun je elk kind.

Wat je voor Lotje kunt doen is concreet en laagdrempelig; je kunt kinderen en hun ouders echt helpen die het niet breed hebben. Ik ben in december begonnen als kastbeheerder in wijkcentrum het Eiland in Loosduinen en ben erg goed opgevangen door Danielle (dank daarvoor). Ik zal er (bijna) elke vrijdagmiddag zijn om me in te zetten voor de kinderen die het nodig hebben.

Simone

Mijn naam is Simone, ik woon met man en twee kinderen in Scheveningen. Ik heb een ruime ervaring in ontwikkelingssamenwerking in binnen- en buitenland, ooit begonnen als jong meisje bij Terre des Hommes en daarna 15 jaar eigen stichting gerund. Sinds een paar jaar werkzaam als zzp in een hele andere wereld, die van de cijfers. Prima werk die mij veel flexibiliteit geeft maar ik mis betrokkenheid en zinvol bezig zijn. Via een vriendin hoorde ik over Stichting Lotje en werken voor kinderen sprak me gelijk aan. Ik heb er zin in!

Marianne

Mijn naam is Marianne Stapel. Ik ben moeder van 3 kinderen en oma van 3 kleinkinderen. Ik ben sinds 1,5 jaar met pensioen. Ik heb hiervoor altijd in het onderwijs gewerkt. Ik heb voor Stichting Lotje gekozen omdat het een “broodnodige” club is. Mijn motivatie om een kast te “beheren” haal ik uit het feit dat Den Haag gezinnen kent die het niet zo breed hebben. Daarentegen zijn er ook veel gezinnen die het uitermate goed hebben. Mijn bedoeling is dat waar in de ene groep veel “over” is, het soepel overgaat naar de groep ouders waar niet genoeg is. Zo wil ik graag mijn steentje bijdragen.

Elsien

Mijn naam is Elsien Bron en sinds november beheer ik de kast in Wijkcentrum Mariahoeve. Ik ben 45 jaar en woon met mijn gezin in de Bloemenbuurt. Ik werk als projectmanager bij Kinderopvang 2Samen, misschien groeit daar in de toekomst nog wel een samenwerking uit! Mijn kinderen hockeyen bij HDM en daar beheer ik de gevonden voorwerpen. Er blijven vaak veel spullen achter, met name kinderkleding zoals jassen, truien, shirts enz. Ik zocht daarom een goed doel om de achtergebleven spullen, die we ook niet op onze tweedehands-markt konden verkopen, naar toe te brengen en zo kwam ik bij Stichting Lotje terecht. Afgelopen december hielp ik mee met speelgoed uitdelen bij de actie Kerst Vers bij de Haagse markt. Wat een mooie actie en fijn dat ik daar aan kon bijdragen!

Ander Stichting Lotje nieuws