Onze vrijwilligers uitgelicht: Mechteld, beheerder Kast van Lotje in Moerwijk

Onze vrijwilligers uitgelicht: Mechteld, beheerder Kast van Lotje in Moerwijk

“Het kleinschalige van ons werk spreekt mij aan”

Mijn kinderen zitten op dezelfde school als Lotje, waar Stichting Lotje naar is vernoemd. Zo kwam ik in 2016 als vrijwilliger bij de stichting terecht. Ik wilde zelf graag iets maatschappelijks doen. Mijn ‘echte’ werk in de makelaardij is vrij commercieel. Stichting Lotje is voor mij een mooie tegenhanger.

Verborgen armoede

Op dit moment beheer ik de Kast van Lotje in Moerwijk. Ik zorg ervoor de de kast up-to-date blijft. Via mijn vaste contactpersonen behandel ik speciale aanvragen die binnenkomen via hulpverleners. Elk jaar rijd ik met een auto vol kadootjes rond om kinderen blij te maken via Sintvoorieder1. Zeker sinds corona zoeken we vaker samenwerking, bijvoorbeeld tijdens speciale uitdeelacties die we organiseren met de Voedselbank. Bij Stichting Lotje zien we veel verborgen armoede bij gezinnen. In Moerwijk gaat het vaak om grote gezinnen met vier, vijf kinderen, waar onze hulp heel welkom is. Vaak speelt ook schaamte mee. We helpen ouders over een drempel om goede kleding uit te zoeken in onze Kast.

Verbinding

Ik vind het mooi dat Stichting Lotje zich inzet voor verbinding. Als moeder in de Haagse Vogelwijk kom ik via de stichting veel meer in andere delen van de stad. De lijntjes zijn kort. Het kleinschalige van ons werk spreekt mij erg aan. Als ik een tas mooie kleding breng uit mijn eigen buurt, hoor ik soms diezelfde dag al terug dat het goed van pas kwam bij een gezin in Moerwijk. Mijn dochters Roos en Julie helpen mij graag mee. Samen zoeken we ook naar benodigde kleding die niet direct voorradig is. Zo leren mijn dochters ook dat niet iedereen het overal zo goed heeft.

Wil jij je ook inzetten als vrijwilliger voor Stichting Lotje? Op dit moment zoeken wij nog een vrijwilliger met ervaring in PR & Communicatie. Heb je interesse? Neem dan contact op via info@stichtinglotje.nl.

Ander Stichting Lotje nieuws