Stichting Lotje bestaat tien jaar

Stichting Lotje bestaat tien jaar

‘Een klein gebaar heeft grote impact op het welzijn van een kind’

Precies tien jaar geleden is Stichting Lotje opgericht door Lucas en Else, ouders van Lotje, om dichterbij de maatschappij te staan en om iets te kunnen betekenen voor kinderen in Den Haag die het echt nodig hebben. Inmiddels helpt de stichting jaarlijks 3.000-5.000 kinderen, staan er twintig paarse kasten van Lotje gevuld met bruikbare kinderkleding verspreid over de stad en kunnen zo’n 150 kinderen jaarlijks een dagje naar het pretpark. 

Zonder dat je het ziet of weet, is leed vaak dichterbij dan je denkt. De stichting wil kinderen in nood helpen en opvrolijken. Stichting Lotje helpt kinderen tot 18 jaar in schrijnende situaties in de vorm van kleding, speelgoed, goederen of een kleine financiële bijdrage. Vrijwilligers hebben daarvoor intensief contact met professionals, zoals gezinscoaches, die dagelijks met gezinnen werken. 

“De kracht van Stichting Lotje is dat een klein gebaar een grote impact op het welzijn van een kind kan hebben.”, omschrijft oprichter Else Kodde. 

Verbinding 

Om zoveel mogelijk kinderen en hun ouders te kunnen helpen, werkt Stichting Lotje samen met veel Haagse organisaties, zoals de Voedselbank, kerken, welzijnsinstellingen, scholen en sportverenigingen. Steeds meer kinderen zetten zich ook in voor andere kinderen in de stad die hulp kunnen gebruiken, bijvoorbeeld via sponsorlopen of het verkopen van zelf gemaakte knutsels op kerstmarkten. Lotje is de verbindende factor hierin.  

Gezinnen kunnen nog goede tweedehands kinderkleding doneren via de verschillende Kasten van Lotje, verspreid over de stad, bij wijk- en buurtcentra en Centra voor Jeugd & Gezin. Het netwerk van Stichting Lotje helpt in noodgevallen bij het vinden van bijvoorbeeld tweedehands bedden, kledingkasten of andere belangrijke goederen. Met ruim 3.500 trouwe volgers op de social media-kanalen, komen er binnen een paar uur vaak al meerdere reacties binnen. 

Ook tijdens de corona-pandemie zijn creatieve manieren bedacht om zoveel mogelijk mensen te kunnen bereiken, bijvoorbeeld via maandelijkse uitdeelacties bij kerken en bij de Voedselbank. Tijdens de eerste lockdown zijn meer dan 350 gezinnen, die afhankelijk zijn van de voedselbank, blij gemaakt met een knutselpakket. 

Een tientje voor de bios  

Om het tienjarig bestaan van Stichting Lotje te vieren, start komende week de actie: een tientje voor de bios. De actie is vooral bedoeld voor de tieners. Vaak gaat onze aandacht uit naar de allerkleinsten. Met deze actie wil Stichting Lotje de oudere kinderen ook een leuke dag bezorgen. Je kunt hier doneren via of het bedrag overmaken naar NL50ABNA 0445409304 t.n.v. Stichting Lotje en o.v.v. Lotje 10 jaar.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = 

Meer informatie (niet voor publicatie): 

Marina Sneijders, manager Stichting Lotje, tel: 06 42302663

www.stichtinglotje.nl

Facebook: Stichtinglotje
Instagram: stichting_lotje

LinkedIn: Stichting Lotje 

Twitter: @StichtingLotje

Ander Stichting Lotje nieuws