Genomineerd Paul van Vliet Award 2018

Genomineerd Paul van Vliet Award 2018

HOERA!! Stichting Lotje is genomineerd voor de Paul van Vliet Award! Wat zijn wij trots en dankbaar voor onze geweldige vrijwilligers, alle donateurs, onze achterban en bedrijven die ons werk steunen!

Stichting Lotje uit Den Haag is een van de vijf genomineerden voor de Paul van Vliet Award 2018. De Award, een initiatief van UNICEF en de Efteling, wordt uitgereikt aan de Nederlandse organisatie die zich op de meest bijzondere manier inzet voor kinderen. Op 28 maart wordt de winnaar van de Award bekendgemaakt in de Efteling.

Wat doet Stichting Lotje?

Op 28 maart presenteert Stichting Lotje zich aan de jury, bestaande uit Paul van Vliet (cabaretier en ambassadeur van UNICEF Nederland), Suzanne Laszlo (directeur UNICEF Nederland), Ton Liefaard (hoogleraar Kinderrechten), Olaf Vugts (lid Raad van Bestuur de Efteling en directeur Imagineering) en drie tieners van het UNICEF Jongerenpanel. Andere genomineerden zijn Stichting de Vrolijkheid uit Amsterdam, Stichting de Liedjesfabriek uit Nijmegen, JINC Rotterdam en Stichting KinderUniversiteit Haarlem. Ter plekke beslist de jury welke organisatie de beste ‘Ambassadeur voor kinderen’ is. De winnaar ontvangt de Award, een beeld gemaakt door kunstenaar Loek Bos, en een geldprijs van 10.000 euro.

Stichting Lotje wil kinderen in schrijnende situaties helpen en opvrolijken. Met de Kast van Lotje bijvoorbeeld, een paarse kledingkast, gemaakt door jongeren van Stichting het Ambacht, die in verschillende wijken van Den Haag staat en wordt gevuld door mensen die spullen (kinderkleding vanaf maat 80, schoenen, boekjes en klein speelgoed) over hebben. ‘De eerste Kast van Lotje plaatsten we drie jaar geleden in de Schilderswijk. Op de dag vóór de uitreiking van de Paul van Vliet Award openen we de vijftiende kast. Al die kasten staan verspreid door Den Haag’, zegt Else Kodde van Stichting Lotje. ‘Er komen nog meer kasten in de stad. Onze vrijwilligers, die samen de sleutel vormen tot onze effectieve hulp, willen wij nog beter helpen in hun rol’.

Wie wordt de opvolger van Stichting Move?

De Paul van Vliet Award wordt dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt. Met de Paul van Vliet Award wil kinderrechtenorganisatie UNICEF Nederlandse initiatieven die zich inzetten voor de verbetering van de positie van kinderen in het zonnetje zetten. De Efteling is mede-initiatiefnemer omdat zij vindt dat alle kinderen het verdienen om net zo gelukkig te zijn als de Nederlandse kinderen die zorgeloos het park in Kaatsheuvel bezoeken. Vorig jaar won Stichting Move uit Utrecht, die kinderen tussen de 10 en 13 jaar koppelt aan studenten om de maatschappelijke participatie in hun wijk te bevorderen.

Ander Stichting Lotje nieuws